Grunnkurs i seiling


Kurset, som også kan holdes som et rent jentekurs om ønskelig, bygger på at deltakerne bør ha tatt båtførerprøven, uten at det er noen absolutt forutsetning. Navigasjonen fra båtførerprøven blir satt ut i praksis gjennom å ta ut kurser på kartet og forstå informasjonen på kartplotteren. Videre får deltakerne styre båten, være med og sette seil og trimme seilene i de vindforholdene kurset går i. Deltakerne lærer hvordan seilene trimmes i alle vindretninger og vindstyrker.


Tider:

Fredag kl.  17-21                              OBS: Vær og vind gjør

Lørdag kl.  11-17                              at vi ikke alltid klarer

Søndag kl. 11-17                              å være tilbake i havn til nøyaktig tid.


Kurset omfatter også det de fleste nybegynnere oppfatter som mest utfordrende, nemlig havnemanøvrering. Alle deltakerne skal legge båten til kai og føre den fra kai, og alle skal bakke inn i en fortøyningsbås.


Og når alle er slitne av styring og seiltrim, skal vi "slappe av" med knop og stikk. Dere skal ha lært 4-5 viktige knuter og hvor de anvendes før vi er ferdige med helgen.


Sikkerhet og hensynsfull atferd er et tema som er gjennomgående under hele kurset.


Videregående seilkurs


På videregående kurs skal deltakerne flytte om bord i båten fredag kl. 17 og bo der til søndag ettermiddag. Kursdeltakerne får ansvaret for å utstyre båten med mat og annet utstyr for seilasen. I tillegg til programmet for begynnerkurset, omfatter dette kurset nattseiling med navigering etter fyrlykter, og planlegging av en noe lengre seilas når det gjelder både kurser og beregning av medgått tid.


Krav til deltakerne: Bestått båtførerprøve og noe erfaring som seiler/deltatt på nybegynnerkurs.


Priser:


Grunnkurs: Pris. pr. deltaker er NOK 3.800 inkludert kursmateriell/administrasjon.


Kurs for viderekomne: Pris pr. deltaker er NOK 4.800 inkludert kursmateriell/administrasjon. Deltakerne provianterer og utstyrer båten for helgen som en del av kurset.


ICC-utsjekk: Kontakt Båtskolen Poseidon med epost: jan@baatskolen.no. Pris kr. 5200 for utsjekk for seilbåt (og motorbåt!), alt inkludert. Bestått utsjekk kvalifiiserer, sammen med båtførersertifikat eller tilsvarende, til at man kan søke om et EU-godkjent ICC-sertifikat med bilde.


Hvis det ikke er seilkunnskap du er ute eller, men generell båtførerkompetanse og eventuelt D5L eller D5LA-sertifikat, så er Båtskolen Poseidon rett sted å henvende seg. 


 Kurskalender for 2023:


24.-26. mars                             Grunnkurs/videregående kurs

21.-23. april                              Grunnkurs/videregående kurs 

12.-14.-mai                               Grunnkurs/videregående kurs

26.-28.mai                                Grunnkurs/videregående kurs  NYTT             

04.-06. august                           Grunnkurs/Videregående kurs


Flere kurs er foreløpig ikke satt opp, men det kan lett ordnes hvis det melder seg deltakere.


Alle kursene kan gjennomføres som rene jentekurs, familiekurs eller som kurs for viderekomne om ønsket. Om det er ønskelig, kan også andre kurshelger avtales. Det bør være minst 3 og ikke mer enn 6 deltakere på hvert kurs. Bare ta kontakt!


OBS Nyhet: 

Jeg er med i Seilforeningen 1928, og foreningen vil gjerne tilby mine kursdeltakere å bli med en av regattabåtene i foreningen for å se om regattaseiling er noe for dem.  Dette er dessuten en utmerket å praktisere og videreutvikle nyeervervede kunnskaper om seiling på, og det koster ingenting. Foreningen vil gjerne ha nye medlemmer og flere aktive seilere.


Påmelding på epost til arion@seilgleder.no eller telefon 480 24 312. Konto for innbetaling av kursavgift: 32604157241.


Seilkurs med ICC-utsjekk i Hellas eller Kroatia?


Du kan melde interesse til arion@seilgleder.no eller mobil 480 24 312.  Jeg kan også arrangere kurs i Kroatia eller Hellas. Kurset kvalifiserer til ICC-sertifikat.


Fra et seilkurs i Stavanger.

Seilkurs i Hellas byr på mye god avslapning og ikke bare tørr teori og hard drill.