Spinnakerseiling

Det er typisk for seiling med spinnaker at besetningen ser opp og fram. Den brukes bare på seiling unna vind -  og på kurs bare i godt sommervær.

Bavaria 38 CR 2008


Jeg seiler en Bavaria 38 cruiser. Den heter "Arion" etter en gresk sagnhelt, og har siden årsskiftet 2008/2009, da jeg kjøpte den, bevist at den er velegnet som kursbåt - og til ferieseiling. Regattaegenskapene er ikke riktig så mye å skryte av, så det behovet får jeg stort sett tilfredsstilt i en annen  båt.


Skal jeg si noe mer om mine erfaringer med båten, så må det være at den er utrolig sikker og komfortabel å seile, og at den står for en støyt når det begynner å blåse skikkelig. Den er ikke blant de kjappeste i lett vind, men det må vi leve med. Man får ikke alt...


Bjørn Aage KraneJeg er opprinnelig finnmarking med 30 år bak meg som journalist i Stavanger Aftenblad. Fra 14. april 2013 fullblods pensjonist og seiler.

Jeg har en god del erfaring som tur- og regattaseiler med flere kryssinger av Nordsjøen bak meg og erfaring fra farvannet nord for Rhodos (øygruppen Dodekanesene) siden 2000. Jeg har også seilt i Kroatia, med utgangspunkt i Sibenik.


Skulle du trenge en erfaren skipper med på tur i mer solrike farvann enn våre, så kan vi gjøre en avtale.


Jeg har DSC/VHF-sertifikat, ICC og sertifikat som fritidsbåtskipper D5L.


Som man forstår, er  jeg trygt over den første ungdommen og godt inne i den neste, og gleder meg over å kunne dele både seilerfaring og livserfaring med dem som seiler med meg.


Et formål med å ha lært seg å seile, er for eksempel å kunne nyte late dager under Hellas' varme sol.